Leke Tedavisi
İlk olarak lekeyi neyin meydana getirdiği araştırılıp, etken bulunarak cildin o sebebten arındırılması gerekir.
İkinci basamakta ciltte oluşan akut denilen yeni başlamış olan hastalık belirtileri varsa (yanık, kızarıklık, kaşıntı, pullanma vb) bu şikayetler tedavi edilerek ardından meydana gelmiş leke tedavisi başlanır.
Üçüncü basamak olarak, leke tedavisi sonrası gerekli bakımın ve korumanın yapılması gerekmektedir
Cilt yüzeyine uygulanan asitlerle, cildin kontrollü bir şekilde soyulması ve uyarılması işlemine kimyasal peeling adı verilir. Bu sayede ciltteki ölü tabaka uzaklaştırılır, cildin kan dolaşımı, hücre üretimi ve kollagen doku canlandırılır. Bu sayede cilt lekeleri; ince kırışıklıklar, akne ve akne izleri, geniş gözenekler, tedavi edilir.
Kimyasal peeling ile cildin epidermis denilen üst tabakası kimyasal bir ajanla soyulur. Bazal membran uyarılarak cildin üst tabakasının yenilenmesi sağlanır. Foto yaşlanmaya bağlı olan epidermal ve dermal hasarlar belirgin ölçüde azalmaktadır. Ortaya çıkan cilt daha parlak,daha canlı, daha renklidir ve kırışıklıkları azalmıştır. Lekeler özellikle güneşle ilgili olduğu için; leke tedavisinde ideal mevsimler güneşin olmadığı sonbahar ve kıştır. Kışın başlayan leke tedavisi ilkbaharda tamamlanmalı ve yazın dikatli olarak güneşten korunma devam etmelidir.